Användarverktyg

Webbverktyg


kommun:örebro:karlskoga

Båshöjden

Län Örebro
Kommun Karlskoga
Meter över havet 306
Koordinater N: 6593557 E: 477341
Kartlänkar
Källor Lantmäteriets höjdmodell
Datum 2019-09-04
Deltagare Jonas
Färdsätt Promenad från vägskäl söder om höjdpunkt, 2,5km total promenad
Utsikt Oklar. Åt norr eventuell utsikt men låg molnbas under besöket.

Nås lättast via grusvägar av blandad kvalité från Granbergsdal norr om Karlskoga. Parkering vid avtagsvägen norrut mot toppen [N: 6592669 E: 476961] där det finns gott om plats. En vägbom finns vid sista vägsnutten så det är lika bra att gå en bit.

Efter 450 meters promenad på skogsbilvägen är det dags att vika av åt öster in på en stig som enligt kartan leder besökaren tydligt mot toppen. Tydligheten är förvisso helt OK de första 20 metrarna men sedan försvinner stigen gång på gång i blåbärsris och mossor. Speciellt när den viker svagt mot norr efter c:a 150m gäller det att vara observant och följa sluttningen uppåt istället för att fortsätta på vad som verkar vara en mycket gammal väg från avverkning.

Bitvis finns blå plastsnitslar att följa mot toppen men de är sporadiska och svårupptäckta så koll på kartan rekommenderas. Bitvis väldigt fin skog med flera fina svampställen i sluttningarna. Efter en sista kort och brantare passage nås den anspråkslösa toppen på 306 meter över havet. Ytterligare ett av brist på spår att döma högst impopulärt besöksmål bland människor.


TBD.


TBD.


TBD.

kommun/örebro/karlskoga.txt · Senast uppdaterad: 19-09-07 19:25 av jonastull