Användarverktyg

Webbverktyg


kommun:jämtland:ragunda

Björkhöjden

Län Jämtland
Kommun Ragunda
Meter över havet 563
Koordinater N 7032670, E 554579
Kartlänkar
Källor Lantmäteriets höjdmodell
Datum 2019-08-16
Deltagare Jonas
Färdsätt Cykel från Björkhöjden vindpark samt promenad, cirka 10km totalt.
Utsikt Viss utsikt mellan träden, men inget att hurra för.

I samband med besök vid Hällberget i grannkommunen Sollefteå tog jag cykeln längs den grusade landsvägen västerut. Knappa 3,5km från vindparkens serviceanläggning, vid sista backen upp mot byn Björkhöjden, finns en avtagsväg söderut (N 7032044, E 554850). Där passar det bra att parkera om man kommer med bil, själv kamouflerade jag helt enkelt den enväxlade i hallonsnåren.

Det är stiglös skog av bitvis tät och svårpromenerad kvalité närmast toppen, men allra första biten över ett nytt hygge går enkelt och sedan upp mot genom den äldre skogen. Jag tog sikte på den södra ”toppen” först för att sedan ha ett enkelt riktmärke mot den norra. I närheten av den södra toppen finns en överraskning för besökaren som inte får märkas ut på kartor eller avbildas…

Själva höjdpunkten på den norra ”toppen” har viss utsikt åt väster och hittas enklast genom att hålla utkik efter ett litet runt stenblock. I närheten finns ett större stenblock som, om man kisar med ögonen och har god fantasi, ser litegranna ut som en björn.


TBD.


TBD.


TBD.

kommun/jämtland/ragunda.txt · Senast uppdaterad: 20-08-03 09:30 av jonastull