Användarverktyg

Webbverktyg


kommun:jönköping:mullsjö

Bockaberget

Län Jönköping
Kommun Mullsjö
Meter över havet 354
Koordinater N 6428873, E 435326
Kartlänkar Lantmäteriet Min Karta
Källor Lantmäteriets höjdmodell
Datum 2022-07-04
Deltagare Jonas
Färdsätt Promenad från väg i sydväst, t.o.r. 3km
Utsikt Intet.

Kombineras lämpligen med besök på Habo kommuns högsta punkt som återfinns öster om den stora och finfina parkeringsplatsen (N 6428083, E 436032) vid infarten till en vindkraftpark.

Från parkeringsplatsen, följ landsvägen drygt 100 meter norrut och ta sedan grusvägen åt nordväst innan den idylliska platsen Ängelstorp. En vägbom spärrar effektivt vägen för alla latmaskar som avser besöka höjdpunkten, gott!

Vid besöket var skogen på vänster sida relativt nyavverkad och Bockabergets stolta topp kan beskådas under promenaden. I första vägkorsningen, tag av västerut på Baltarbergsvägen. Just ”Baltarberget” har inte hittats någonstans utöver på just den vägskylten. Kanske är det ett lokalt eller gammalt namn på Bockaberget?

När man når vägens krön finns en gammal ledningsgata eller körväg söderut upp på Bockaberget. Följ den till dess att den tar slut, sedan ligger höjdpunkten cirka 30m söderut. Njut av den obefintliga utsikten och totala tystnaden (om det är vindstilla, annars hörs vindkraftverken…).


TBD.


TBD.


TBD.

kommun/jönköping/mullsjö.txt · Senast uppdaterad: 22-07-06 14:40 av jonastull