Användarverktyg

Webbverktyg


kommun:stockholm:järfälla

Hummelmorabergen

Län Stockholm
Kommun Järfälla
Meter över havet 68,2
Koordinater N 6589332, E 657970
Kartlänkar Lantmäteriet Min Karta
Källor Lantmäteriets höjdmodell
Datum 2022-06-13
Deltagare Jonas
Färdsätt Promenad från hållplats Skulpturvägen söder om höjdpunkt. Cirka 1,5km totalt.
Utsikt Obetydlig

En mycket kollektivtrafikvänlig topp! Besöket gjordes medelst SL-buss från Jakobsbergs station till hpl Skulpturvägen. Från Skulpturvägen finns en vältrampad grusstig norrut mot höjdpunkten. På stigens vänstra sida har man naturreservatet Görväln och till höger de välbärgade villatomterna i Viksjö. En del villatomter var omgärdade av elstängsel. Om det var för att hålla naturen ute eller människorna inne är högst oklart.

På väg norrut på den knappa 300m långa grusstigen kan man välja att vika av åt vänster för att besöka Järfälla kommuns högsta triangelpunkt och därefter fortsätta norrut till den högsta punkten. När stigen når toppen så grenar den sig i väst-öst. Följ den västra grenen och passera genom nyponbuskaget, därefter ligger höjdpunkten till höger. Det är svårt att skönja förändringarna i den flacka ängsmarken men en liten förhöjning kan man ana.

Området är väldigt fint och det tåls att ta en längre promenad ner mot Görväln, men har man bråttom till civilisationen igen så finns flera stigar som leder till vältrafikerade busslinjer. Snabbast tillbaka till Jakobsberg kommer man om man går österut och letar reda på hpl Högbyvägen.


TBD.


TBD.


TBD.

kommun/stockholm/järfälla.txt · Senast uppdaterad: 22-06-19 21:57 av jonastull