Användarverktyg

Webbverktyg


kommun:stockholm:tyresö

Telegrafberget

Län Stockholm
Kommun Tyresö
Meter över havet 85
Koordinater N 6569715, E 691658
Kartlänkar Lantmäteriet Min Karta
Källor Lantmäteriets höjdmodell
Datum 2022-08-05
Deltagare Jonas, Emma
Färdsätt Promenad från Trinntorpsbadets parkering, 2km totalt
Utsikt Synnerligen god, 360 grader

Äntligen en ordentlig höjdpunkt! Vidsträckt utsikt, torn att klättra upp i, trevligt skogsområde. Tyresö är kanske Stockholms läns näst trevligaste höjdpunkt, endast slagen av Haninge kommun - Tornberget som har mer skogskänsla.

Rekommendationen för ett besök på Telegrafberget är att ta bussen till Trinntorpsbadet eller parkera bilen vid detsamma [N 6570225, E 691418].

Det finns en hel del stigar på Telegrafberget och långt ifrån alla är med på Lantmäteriets karta eller de reservatskartor som sitter vid gränserna till naturreservatet. Men om man knatar några hundra meter österut längs Breviksvägen så finns en tydlig skylt ”Telegrafberget” upp längs en till en början ganska brant och stenig stig.

Enligt reservatskartan ska det sedan finnas en stig västerut vid samma plats som nästa informationsskylt. Den stigen rekommenderas ej, fortsätt istället söderut längs de blå stigmarkeringarna till ett fyrvägskors . Ta där den grönmarkerade stigen västerut för att komma direkt till utsiktstornet och höjdpunkten.TBD.


TBD.


TBD.

kommun/stockholm/tyresö.txt · Senast uppdaterad: 22-08-08 23:10 av jonastull