Användarverktyg

Webbverktyg


kommun:västernorrland:timrå

Stor-Fuskberget

Län Västernorrland
Kommun Timrå
Meter över havet 443
Koordinater N 6956119, E 602790
Kartlänkar
Källor Lantmäteriets höjdmodell
Datum 2019-08-15
Deltagare Jonas
Färdsätt Promenad från landsvägen norr om höjdpunkten, c:a 7km totalt
Utsikt God främst mot norr, trots en relativt flack topp, tack vare stort hygge.

Stor fin väg upp mot höjdpunkten från landsvägen (N 6957678, E 600348) men en halvöppen vägbom samt många mil i bil gjorde att promenadsuget var större än chanslusten. Cirka 140 meters höjdskillnad på de 3km skogsväg som bär upp mot toppen, så mer av en mota än en backe.

Ett årsgammalt hygge på stora delar av toppen gjorde de sista 500 väglösa metrarna relativt enkla, de som sett lite knepiga ut på satellitbilderna. Rekommenderar att gå till övre (södra) kanten av hygget och följa en körväg från vändplanen istället för att försöka diagonala över hygget. Vid besöket var det ännu inte planterat men om något år är det säkert bättre att gå inom den kvarvarande skogen från vändplanen.

En relativt flack topp gjorde det lite knepigt att finna den exakta höjdpunkten. Byggde ett litet röse av fyra stenar på det jag bedömde som högsta punkten.

Åter vid bilen mötte jag ett par trevliga herrar från närliggande by och fick en god pratstund om vindkraftsutbyggnader, kraftledningar och udda intressen. Alltid kul (nästan) att träffa på folk i skogen, det hör verkligen inte till vanligheten vid besöken på norrlandskommunernas höjdpunkter.


TBD.


TBD.


TBD.

kommun/västernorrland/timrå.txt · Senast uppdaterad: 20-08-24 21:34 av jonastull